Cyber Monday sale: bestel snel jouw favoriete werken met 10% korting Nog 14 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

THE BLUE TULIPS

- Werkcode: 1 021 048

db Waterman over THE BLUE TULIPS

Dit Kleurrijke kunstwerk is een combinatie van een abstract schilderij en een mixed media collage. Samengebracht en tot een modern geheel.

Het abstracte deel is geschilderd met acrylverf.

De mixed media collage laag bestaat uit tijdschriften papier en acryl verf.

De inspiratie voor deze techniek zijn de gescheurde affiches en afbladderende verf op oude stadsmuren. Voor veel mensen een teken van verwaarlozing en verval, maar voor db Waterman een bron van inspiratie.

Er zitten veel kleine details in het kunstwerk, die goed zichtbaar worden als het werk op groter formaat wordt geprint.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor THE BLUE TULIPS op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

THE BLUE TULIPS

Koop de illustratie THE BLUE TULIPS van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 021 048

Profiteer vandaag van 10% Cyber Monday korting op de gehele collectie!
Nog 14 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
199,-179,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.