Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 7 dagen en 2 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

THE MODEST GIRL

- Werkcode: 963 486

db Waterman over THE MODEST GIRL

Bescheidenheid is een karaktereigenschap of gedrag waarbij mensen zichzelf of hun eigen verdiensten kleiner voorstellen dan ze zijn.

Dit expressionistische kleurrijke portret is opgebouwd met lagen; een tekening van een meisjesgezicht, stukken eerder gemaakte originele acrylschilderijen en stukken van collages.
De acryl schilderijen zijn voornamelijk streetart achtige en popart achtige kunstwerken, die gebruikt zijn als achtergrond voor een schilderij. Daar maak ik eerst foto's van om ze te bewaren voor digitale bewerkingen. Hetzelfde geldt voor de collage kunstwerken. Alle lagen zijn in photoshop bij elkaar gebracht en bewerkt tot het uiteindelijke digitale resultaat; Een totaal nieuw kunstwerk in de vorm van een portret.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor THE MODEST GIRL op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

THE MODEST GIRL

Koop de illustratie THE MODEST GIRL van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 963 486

Shop nu met 10% korting
Nog 7 dagen en 2 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
428,-385,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.