Een Werk aan de Muur shop

THE RED FOREST

- Werkcode: 982 062

db Waterman over THE RED FOREST

Voorbeeld voor dit schilderij is een rood herfstbos geweest die je vooral kunt vinden in Canada.
Het schilderij is opgebouwd met honderden acryl verf stippen en rondjes. Bij elkaar zijn er minstens 6 lagen acrylverf rondjes over elkaar heen aangebracht om een diepe heldere kleur te krijgen.
Als het werk geprint wordt uitvergroot , kun je goed zien dat er veel verschillende kleuren zijn gebruikt.
Dit schilderij hoort bij de collectie 'vuurvliegen', die op dezelfde manier zijn gemaakt; mat kleine rondjes over elkaar.
Een maal per jaar maak ik een kunstwerk met deze techniek, die totaal anders is dan mijn andere kunstwerken.
Het is een soort uitstapje voor mij. Om een keer iets geheel anders te maken.
Ik heb er een maand over gedaan om dit schilderij te maken
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor THE RED FOREST op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

THE RED FOREST

Koop de illustratie THE RED FOREST van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 982 062
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
314,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.