TIMES LIKE THESE

van db Waterman

TIMES LIKE THESE van db Waterman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 662725
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
157 gratis verzending!

Omschrijving

Dit kunstwerk heb ik gemaakt aan het begin van de Covid-19 pandemie. het is geïnspireerd op het dragen van de mondmaskers.
Een gasmasker is een masker dat wordt gebruikt om de drager te beschermen tegen het inademen van luchtverontreinigende stoffen en giftige gassen. Het masker vormt een gesloten omhulsel over de neus en mond, maar kan ook de ogen en andere kwetsbare zachte weefsels van het gezicht bedekken. De meeste gasmaskers zijn ook gasmaskers, hoewel het woord gasmasker vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar militaire uitrusting (zoals een veldbeschermingsmasker). Het gasmasker beschermt de gebruiker alleen tegen vertering, inademing en contact via de ogen (veel agentia werken door oogcontact).

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

db Waterman profielfotoIk herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken