Tata Steel Ymuiden van Jeroen Kleiberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 601626
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
87 gratis verzending!

Omschrijving

Zonsondergang boven Tata Steel in IJmuiden.

Koninklijke Hoogovens stond tot 1996 bekend als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken (KNHS) of was informeel Hoogovens een Nederlandse staalproducent die in 1918 werd opgericht.

De in IJmuiden gevestigde staalfabriek werd tussen 1920 en 1940 gebouwd, waarbij eerst ijzer werd geproduceerd, later staal, en vervolgens warm- en koudwalsen voor de productie van platte producten. In de jaren zestig van de vorige eeuw diversifieerde het bedrijf naar de productie van aluminium.

Het bedrijf heeft zijn staalfabriek in IJmuiden vanaf 1972 kort samengevoegd met het Duitse staalbedrijf Hoesch tot de joint venture Estel, maar is in 1982 gesplitst. In 1999 fuseerde het bedrijf met de grotere British Steel plc tot het staalbedrijf Corus Group. De aluminium productiemiddelen werden in de loop van de Corus-periode verkocht. In 2007 werd Corus Group overgenomen door het in India gevestigde Tata Steel en in 2010 werd het omgedoopt tot Tata Steel Europe.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben reisfotograaf uit Rotterdam met een passie voor het buitenleven en minder bezochte plaatsen. Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Ik ben de oprichter van https://www.bestemmingonbekend.nl waar ik mijn reisverhalen deel. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.nl

Alle werken