Texel | Landkaart in Aquarel van Wereldkaarten.Shop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 485809
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
158 gratis verzending!

Omschrijving

Met deze hand geschilderde aquarel landkaart van Texel als wanddecoratie, geniet je elke dag van dit mooie Waddeneiland.
Klik op de kaart om een gedeelte van dit schilderij in close-up te bekijken.

Artistieke Cartograaf 'Ricardo Bouman' schildert wereldkaarten, landkaarten en stadsgezichten en heeft er deze keer voor gekozen om zijn favoriete Nederlandse vakantiebestemming te vereeuwigen als geschilderde landkaart in aquarel.

Met een satellietfoto als referentie begon hij eind 2018 met het illustreren en schilderen van de kaart op een groot formaat van 60x140cm. De kaart is voor het grootste gedeelte geschilderd in aquarel. Dit zijn o.a de weilanden en de duinen. De kustlijn (strand en de branding) zijn geschilderd in olieverf. Alle wegen zijn ingetekend met een zwarte watervaste fineliner.
Deze landkaart is volledig met de hand geïllustreerd en heeft een illustratieve uitstraling dat mooie past in veel verschillende interieurstijlen. Rondom de kaart is het wit van kleur, de aandacht gaat dus volledig uit naar de kaart.
Deze kaart is tevens ook verkrijgbaar met een diep zwarte zee en een blauwe zee dat geschilderd is in aquarel.

Het schilderen van deze kaart moest gewoon goed gebeuren. Ricardo heeft ruim 6 maanden de tijd genomen om dit kunstwerk naar zijn wens te schilderen.
Het origineel is onderdeel van zijn privécollectie.

Het originele schilderij is gefotografeerd in hoge resolutie en vervolgens digitaal bewerkt op het gebied van helderheid, scherpte e

Dit werk wordt aangeboden door Wereldkaarten.Shop

Wereldkaarten.Shop profielfotoArtistieke en moderne Wereldkaarten uit eigen ontwerpstudio en atelier in Zoetermeer.
Ricardo Bouman 'het creatieve brein achter Wereldkaarten.Shop' is een grafisch ontwerper en illustrator met passie voor reizen, grafisch ontwerp, schilderkunst en cartografie.
In zijn ontwerpstudio maakt hij cartografische kunst met o.a. verf- en inktsoorten en illustreert hij digitale kaarten 'zoals lijntekeningen en typografische designs' in moderne en artistieke stijlen.
Nieuwe werken en werkprocessen deelt hij op zijn Instagram pagina via: @wereldkaarten.shop of via https://www.instagram.com/wereldkaarten.shop/

Door zijn interesse in reizen, schilderkunst en topografie is Ricardo in 2016 gestart met het tekenen van Artistieke Cartografie, dat uitgroeide tot enkele collecties, bestaande uit Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten. Naast schilderkunst maakt Ricardo ook collages, zoals zijn bijzondere 'Wereldkaart van Koffiebonen': https://bit.ly/2mQIraK Deze bijzondere wereldkaart bestaat uit honderden koffieboontjes die één voor één op een grote acrylplaat zijn gelijmd.

Zijn originele kunstwerken zijn in hoge resolutie gefotografeerd. Bestellingen van grote (wand vullende) Artprints zijn daarom ook mogelijk. Benieuwd naar een interieurfoto van een wand vullende wereldkaart als naadloos behang? Lees dan hier het interview met Ricardo Bouman met enkele voorbeeld foto's op de Beeldmakers Blog via: https://bit.ly/2mp8nqY

Wereldkaarten.Shop is een activiteit van Ricardo Bouman uit

Alle werken