The Cracks

- Werkcode: 534 831

Jeroen de Jongh over The Cracks

“There is a crack, a crack in everything / That’s how the light gets in”, zong de legendarische Canadese zanger en dichter Leonard Cohen in zijn liedje Anthem (1992). Streven naar perfectie heeft weinig zin, zei Cohen, want het leven bestaat nu eenmaal uit verandering en verval. Toch is er altijd hoop, en juist de imperfecties in wat we doen en maken moeten we omarmen; het zijn de beschadigingen en gebreken die een persoon of een object karakter geven.

Ook al wordt in onze westerse maatschappij vooral het ‘niet-gescheurde’ en perfecte gevierd, Karolina Howorko viel het op dat het omarmen van het gescheurde en imperfecte heel vanzelfsprekend is in bijvoorbeeld kintsugi, de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. De eeuwenoude filosofie achter deze werkwijze is dat barsten juist de geschiedenis van het object laten zien, dat ze fungeren als (waarschuwings)teken voor grote krachten die er invloed op uitoefenen en dat ze unieke en prachtige patronen op een voorwerp laten ontstaan – in de woorden van de dichter, ze laten het licht binnen.

Net zoals Japanse ambachtslieden dat vroeger deden, maakt Howorko van de scheuren in de Montelbaanstoren (1516) een kunstwerk. Met dia’s, kleurenfilters en lampen creëert ze oplichtende scheuren die zich langzaam verspreiden over de oppervlakte, alsof ze een stukje van een verborgen verhaal in de toren zichtbaar maken. Voor Howorko symboliseert de toren iets veel groters: de enorme krachten in
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor The Cracks op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

The Cracks

Koop de foto The Cracks van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 534 831
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden