Werkcode: 37603

The Spiral, Guggenheim New York

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
83 gratis verzending!
The Spiral, Guggenheim New York van Jean-Paul Wagemakers

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

New York, 5th Anvenue. Het Guggenheim museum. Een schitterend museum, alleen al om zijn unieke bouwstijl. De expositieruimte binnen is als een spiraal naar boven gebouwd, waarin de tentoon gestelde moderne kunst goed tot zijn recht komt. Het museum opende in 1959 zijn deuren met een expositie uit de privécollectie van Solomon Guggenheim. De Solomon Guggenheim foundation heeft wereldwijd vijf musea in bezit. Het museum is ontworpen door de amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Helaas heeft deze architect zijn kunstwerk nooit in levende lijve kunnen aanschouwen. Een half jaar vóór opening kwam hij namelijk te overlijden. Deze foto is gemaakt midden in het museum, omhoog kijkend naar de lichtkoepel in het midden.

Over Jean-Paul Wagemakers

Jean-Paul Wagemakers profielfotoWat ooit (jaren '90) begon als reisfotografie, groeide uit tot een uit de hand lopende hobby. Fotografie werd een dagelijkse bezigheid. Kleurnegatief werd dia, aangevuld met fascinatie voor zwart-wit fotografie. De Kodak T-Max, Tri-X en Ilford films werden thuis ontwikkeld en afgedrukt. Begin 2000 liet ik de zwart-wit doka achter me om me verder onder te dompelen in de mogelijkheden van de digitale fotografie. Inmiddels ben ik dagelijks bezig met het plezier van beelden creëren en zaken die daar mee samenhangen in Breda en verre omgeving. Mijn fotowerken sieren inmiddels menig website, brochure en wand. Nog iedere keer kan ik daarvan met gepaste trots genieten!

Alle werken