Werkcode: 303283

The only way is up

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
127 gratis verzending!
The only way is up  van Leanne lovink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het Palazzo Pubblico is een stadhuis en museum in Siena in Italië. Tegenwoordig is het nog in gebruik als stadhuis en is het Museo Civico er gevestigd.

Het Palazzo Pubblico is de voormalige zetel van de Signoria en de Podestà. Het elegantste gotische paleis van Toscane is in 1297-1310 gebouwd. Vergrotingen vonden plaats in de 14e eeuw.

Cappella di Piazza

Guido Riccio da Fogliano, fresco van Simone Martini

Sala del Risorgimento
Het gebouw bestaat uit een benedenverdieping van natuursteen; de hogere verdiepingen zijn van baksteen evenals de aan de linkerkant oprijzende Torre del Mangia, gemaakt in 1338-1348 door de gebroeders Rinaldo. In het midden van het gebouw is het wapen van de familie Medici aangebracht. Het stadhuis heeft een stenen klokkentoren, de Torre del Mangia. Deze is slank van vorm en 102 meter hoog en kan worden beklommen waar men een goed uitzicht over Siena heeft. Aan de voet van de toren bevindt zich de in 1352 (na de grote pest van 1348) bijgebouwde Cappella di Piazza uit 1352-1376, met een fresco van Il Sodoma. Hij is in 1468 verhoogd. Er zijn heiligenbeelden in de nissen te zien.

Bij het middendeel van het paleis werd pas in 1680-1681 een tweede symmetrische vleugel bijgebouwd. In de vestibule, in de Sala d'Attesa, ziet men een Kroning van Maria, een hoofdwerk van Sano di Pietro uit 1445. In de volgende zaal een fresco door Il Sodoma, Verrijzenis, uit 1537.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Palazzo_Pubblico_(Siena)

Over Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken