Torens van San Gimigano bij zonsondergang

- Werkcode: 766 485

Arja Schrijver Fotografie over Torens van San Gimigano bij zonsondergang

Foto van het middeleeuwse stadje San Gimigano in Toscane. Op de foto zie je het plein Piazza del Duomo met een aantal van de torens waar het stadje bekend om staat. In de Middeleeuwen waren er maar liefst 72 torens, daar zijn er nu nog 14 van over. De torens werden gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw als verdedigingswerk, maar dienden ook als een symbool van macht voor de rijke en rivaliserende families. Er werden bloedige vetes uitgevochten en de torens van overwonnen families werden een kopje kleiner gemaakt.

De meest rechtse toren op de foto is de Torre Rognosa, die tot het einde van de 14 eeuw als gevangenis werd gebruikt. Met bijna 52 meter is dit de op een na hoogste toren van de stad. In 1255 was er een gemeentelijk statuut dat aangaf dat geen enkele toren in de stad hoger mocht zijn dan de Torre Rognosa. De Salvucci-familie trok zich hier echter niets van aan en bouwde twee torens die hoger waren (ook wel de tweelingtorens genoemd). De rivaliserende Ardinghelli-familie liet zich dit niet aangelegen en bouwde even verderop (niet op de foto) óók twee hoge torens vlak naast elkaar. Alle vier de torens zijn inmiddels verlaagd.

De toren links van de Torre Rognosa heet de Torre Chigi. De lage toren net achter de Salvucci-torens heet de Torre Pettini.

In 1990 is het historische centrum van San Gimignano bijgeschreven in de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Torens van San Gimigano bij zonsondergang op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Torens van San Gimigano bij zonsondergang

Koop de foto Torens van San Gimigano bij zonsondergang van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 766 485
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden