Torens van San Gimigano bij zonsondergang

van Arja Schrijver Fotografie

Torens van San Gimigano bij zonsondergang van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 766485
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Foto van het middeleeuwse stadje San Gimigano in Toscane. Op de foto zie je het plein Piazza del Duomo met een aantal van de torens waar het stadje bekend om staat. In de Middeleeuwen waren er maar liefst 72 torens, daar zijn er nu nog 14 van over. De torens werden gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw als verdedigingswerk, maar dienden ook als een symbool van macht voor de rijke en rivaliserende families. Er werden bloedige vetes uitgevochten en de torens van overwonnen families werden een kopje kleiner gemaakt.

De meest rechtse toren op de foto is de Torre Rognosa, die tot het einde van de 14 eeuw als gevangenis werd gebruikt. Met bijna 52 meter is dit de op een na hoogste toren van de stad. In 1255 was er een gemeentelijk statuut dat aangaf dat geen enkele toren in de stad hoger mocht zijn dan de Torre Rognosa. De Salvucci-familie trok zich hier echter niets van aan en bouwde twee torens die hoger waren (ook wel de tweelingtorens genoemd). De rivaliserende Ardinghelli-familie liet zich dit niet aangelegen en bouwde even verderop (niet op de foto) óók twee hoge torens vlak naast elkaar. Alle vier de torens zijn inmiddels verlaagd.

De toren links van de Torre Rognosa heet de Torre Chigi. De lage toren net achter de Salvucci-torens heet de Torre Pettini.

In 1990 is het historische centrum van San Gimignano bijgeschreven in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken