Tram/Metrostation Netkous, Den Haag

van Pierre Timmermans

Tram/Metrostation Netkous, Den Haag van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 64675
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

In Bezuidenhout (Den Haag) bevindt zich één van de opvallendste tram/metrostation van Nederland. In de volksmond kreeg hij al snel de bijnaam "De Netkous".
In feite is "De Netkous" een viaduct waarin twee stations zijn aangebracht.
Het station is ontworpen door Zwarts & Jansma Architecten, Amsterdam. Sinds 2007 is het station operationeel.
De viaduct is geconstrueerd uit geprefabriceerde buizen constructies, die de vorm hebben van een netkous.
Deze constructie is erg sterk. Om die reden konden relatief lange constructies gebruikt worden, waardoor het aantal buizen tot een minimum beperkt kon worden. De viaduct per ter plekke geassembleerd in zee containers die tijdelijk omgebouwd waren tot constructiehallen en waar de de constructie van een speciale beschermingscoating werd voorzien.

Het laat zich aanzien dat aan het andere eind van de rails (eindhalte Erasmuslijn) in de toekomst nog een Netkous gebouwd gaat worden, die veel overeenkomsten vertoont met dit huidige station.

Aanbieding maand september 2013.

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken