Een Werk aan de Muur shop

Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans

- Werkcode: 674 464

Tis Veugen over Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans

Drie spiralen, met elk 2 armen en 3 loodrechte armen, komen samen in de middelste superspiraal met 6 en 9 armen. Elke spiraalarm heeft 2 paden die de intentie hebben heen en weer te lopen. De paden zijn gemaakt van zogenaamde bandmodellen van hyperbolische geometrie afbeeldingen. De paden lopen over elkaar heen en onder elkaar door om zo een vlechtwerk te creëren. Het spiraalvormige midden ziet er donker uit, maar wordt lichter naarmate je er dichter bij komt.
Voor de wiskundeliefhebbers: de hyperbolische geometrie van de toekan vlakvulling heeft driehoeken van 60, 60, 36 graden, terwijl de papegaai vlakvulling driehoeken van 60, 45, 30 graden hebben. De donkere vlekken bevatten delen van een bandmodel van vlinders, waarvan de vlakvulling driehoeken van 60, 45, 30 graden heeft.
Tis Veugen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Tis Veugen

Mijn opleiding tot wiskundige en mijn ervaring als software programmeur zijn de basis elementen voor het ontwerpen van mijn kunstwerken. Sinds mijn pensioen in 2019 heb ik een begin gemaakt met het creëren van digitale kunst met een wiskundige inslag. De werken van M.C. Escher vormen hierbij een bron van inspiratie. Dankzij zelf ontwikkelde programma's op de computer ben ik in staat aan Escher's werken extra dimensies toe te voegen in de vorm van structuren met fotografisch materiaal.

Alle werken van Tis Veugen


Waarom je kiest voor Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans

Koop Trio Spiraal van Papegaaien en Toekans van Tis Veugen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 674 464
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
161 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.