Een Werk aan de Muur shop

Uitzicht op Waterval (Zuid-Limburg) met konijntje

- Werkcode: 955 863

Karen Nijst over Uitzicht op Waterval (Zuid-Limburg) met konijntje

Tussen Ulestraten en Meerssen (Zuid-Limburg) vind je het buurtschap Waterval. In deze prachtige en rustige omgeving is het heerlijk wandelen.

De naam Waterval betekent ‘een door water uitgehold dal’ en het moet er lang geleden ook goed toeven zijn geweest, gezien de prehistorische vondsten die er zijn gedaan.

Vanaf de Wijngaardsberg kun je genieten van een schitterend panorama en ik maakte er afgelopen zomer een foto die ik onlangs heb uitgewerkt naar de tekening die je hier ziet. Beneden in de vallei met hellingbossen, zie je Waterval en op de achtergrond het dorpje Raar.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Uitzicht op Waterval (Zuid-Limburg) met konijntje op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Uitzicht op Waterval (Zuid-Limburg) met konijntje

Koop de illustratie Uitzicht op Waterval (Zuid-Limburg) met konijntje van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 955 863
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
109,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.