Van Nelle fabriek tijdens het blauwe uur

van Raoul Baart

Van Nelle fabriek tijdens het blauwe uur van Raoul Baart

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 933411
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
102 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

De Van Nelle fabriek in Rotterdam tijdens het blauwe uurtje op een ijskoude winteravond. Gebouwd tussen 1925 en 1930 was het een voorbeeld van het "Nieuwe Bouwen", waarbij gebruik werd gemaakt van gewapend beton en veel glas en en staal, en er daarnaast meer aandacht was voor de arbeidsomstandigheden van de arbeiders. In 1995 stopte de productie in de fabriek en in 2014 is het complex uitgeroepen tot UNESCO Wereld Erfgoed.

Dit werk wordt aangeboden door Raoul Baart

Raoul Baart profielfotoAl heel mijn leven bezig met fotografie al was dit vroeger vooral beperkt tot reisfotografie. Sinds acht jaar heb ik me ook op andere takken van fotografie gestort waarbij ik mij zo min mogelijk beperk in onderwerpen; zolang het een mooie plaat op kan leveren wil ik het vastleggen, of dit nu een landschap, portret of iets anders is. Wel merk ik dat ik me de laatste jaren steeds meer toe ben gaan leggen op portretten van mensen en dieren en daarnaast op landschappen en architectuur, met als specialisatie lange sluitertijd fotografie. Door het gebruik van lange sluitertijden in combinatie met beweging (wolken, water) kan een dromerig of juist dramatisch effect gecreëerd worden - en dat alles in de camera.

Alle werken