Venetië - Basiliek Van Santa Maria della Salute

- Werkcode: 694 910

Arja Schrijver Fotografie over Venetië - Basiliek Van Santa Maria della Salute

Foto van de Basiliek Van Santa Maria della Salute in Venetië. Het was een dag waarop buien en droge momenten elkaar afwisselden. Toen ik de foto nam, trok er net een regenbui achter de basiliek langs, de wolken gaven een bijzondere blauwe kleur aan de lucht. Net weer even een ander blauw dan het turquoise van het Canal Grande op de voorgrond.

Wat ik op het moment van de foto nog niet wist, is dat het heden en verleden hierin goed samenkomen. Ik heb de foto genomen tijdens de coronapandemie en de basiliek is ontstaan vanwege een grote virusuitbraak een paar eeuwen eerder. Van 1629 tot 1631 woedde er in Noord-Italië en een deel van Midden-Italië namelijk een zware pestepidemie. Venetië werd zwaar getroffen en een derde van de bevolking overleed.

Om de epidemie te bezweren werd in 1630 het geloof ingezet en een processie van gebed van drie dagen en drie nachten georganiseerd waaraan de bevolking deelnam. Bovendien beloofde de doge (het staatshoofd van Venetië) plechtig aan Santa Maria della Salute (de heilige Maria van Gezondheid) dat er ter ere van haar een grote basiliek gebouwd zou worden als de stad de pest zou overleven. Een paar weken na de processie nam de epidemie sterk af, om uiteindelijk in november 1631 uitgedoofd te zijn.

In 1631 werd gestart met de bouw van de basiliek, die klaar was in 1687. Jaarlijks wordt op 21 november nog steeds het Festa della Madonna della Salute gevierd waarbij er een processie naar de basiliek plaatsvindt.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Venetië - Basiliek Van Santa Maria della Salute op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Venetië - Basiliek Van Santa Maria della Salute

Koop de foto Venetië - Basiliek Van Santa Maria della Salute van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 694 910
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden