Een Werk aan de Muur shop

Verlaten Groen Theater.

- Werkcode: 1 046 477

Roman Robroek over Verlaten Groen Theater.

De provincie Benevento in de regio Campanië in het zuiden van Italië herbergt helaas een groot aantal verlaten gebouwen, dorpen en steden. Het gebied staat erom bekend kwetsbaar te zijn voor aardbevingen, wat het leven van deze gemeenschappen de afgelopen eeuwen niet gemakkelijk heeft gemaakt. De dreigende seismische dreigingen en de trends van massale migratie naar nabijgelegen steden droegen ertoe bij dat veel van deze plaatsen achterbleven. Een van de meest opvallende spooksteden in de provincie is toevallig Apice.

Apice wordt vaak de "Pompei" van de jaren 1900 genoemd en heeft nog steeds overblijfselen van gebouwen die dateren uit de eerste eeuw na Christus. De stad bloeide tot de aardbeving van 1962 toen het bijna van de ene op de andere dag werd verlaten. Tegenwoordig is het vrij moeilijk om het gebied te bezoeken vanwege aanhoudende beperkingen. Deze fascinerende plek is doordrenkt van geschiedenis en de achtergrond dateert uit de Romeinse tijd. Zelfs de naam van de stad is terug te voeren op een Romeinse officier, Marco Apicio, die enkele van de nabijgelegen landen schonk aan voormalige legionairs die de militaire inspanningen van de staat dienden. Tot op de dag van vandaag herbergt Apice enkele vage sporen van de beroemde Via Appia, een van de beroemdste wegen die naar Rome leiden. De Appia wordt algemeen beschouwd als de voorouder van moderne snelwegen en het is verbazingwekkend om te zien dat delen ervan nog steeds bestaan. Naast de sporen van de oude Romeinen, heeft Apice verschillende kerken en een werkelijk prachtig historisch centrum. Dit prominente deel van de stad is niet in erbarmelijke staat, gezien de aardbeving en de decennia van verwaarlozing.
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Verlaten Groen Theater. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Verlaten Groen Theater.

Koop de foto Verlaten Groen Theater. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 046 477
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.