Vervallen toiletten in die Spinnerei

- Werkcode: 962 500

SchippersFotografie over Vervallen toiletten in die Spinnerei

Vlak over de grens bij Enschede kun je nog rijke textielindustrie vinden. Nog wel, want veel wordt nu gesloopt en gerenoveerd.

Rond 1900 heersten 7 families over de textielindustrie, namelijk; Van Heek, Ledeboer (deelgenoten van Van Heek & Co.), Jannink, Ter Kuile, Blijdenstein, Scholten en Menko. In Gronau en Glanerbrug zijn verschillende textielfabrieken, zoals de firma Matthieu van Delden & Co., Baumwollspinnerei “Eilermark”, Baumwollspinnerei “Deutschland”, waar een groot aantal arbeiders uit Enschede werkzaam is.

Toen in de jaren 60 van de vorige eeuw de textielindustrie volledig in elkaar zakte, gingen daarmee ook de meeste fabrieken in Enschede verloren. Nederland is wat dat betreft een ‘opruimerig’ volkje, er zijn maar weinig gebouwen bespaard gebleven in Enschede en veelal is gesloopt, verbouwd & vernieuwd. Hoe anders is dat in Duitsland of België, waar deze oude gebouwen tientallen jaren (leeg) blijven staan.

Net over de grens in Gronau stond 'die baumwolle spinnerei' fabriek waar textiel werd gemaakt. Het gebouw stond tientallen jaren leeg. Toen wij er foto's gingen maken, was een deel van het gebouw al afgebroken. Op de 3e verdieping vonden we dit toiletgebouwtje voor het personeel. De verf bladderde flink van de deuren af en lag inmiddels bezaaid over de grond. Op 1 van de deuren, in het slot, staat 'besetzt', wat impliceert dat iemand nog op het toilet zit. We houden wel van deze humor. Daar is ook een foto van gemaakt, te vinden in onze shop.

In dit werk kan ‘ruis’ voorkomen. Dit hoort bij het werk en maakt het juist mysterieuzer.
SchippersFotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door SchippersFotografie

Hai! Wij zijn Jan Willem & Kim. Fotografie is onze passie. We hebben allebei onze specialisaties, Jan Willem fotografeert veel evenementen, producten en bruiloften, Kim is veel te vinden in de studio waar ze vooral kinderen fotografeert. Je zult ons werk voornamelijk in zwart- wit tegenkomen. Daarnaast fotograferen we voor onze hobby urbex plekken. We reizen daarvoor door heel Europa en deze foto's zie je voornamelijk terugkomen in onze shops. 

Je kunt ons werk ook vinden op Facebook, Instagram, LinkedIn en natuurlijk op onze eigen website, waar we een uitgebreid portfolio hebben én een eigen webshop! https://www.schippersfotografie.nl

Tot ziens bij Schippers Fotografie!

Hartelijke groet, Jan Willem & Kim

Alle werken van SchippersFotografie


Waarom je kiest voor Vervallen toiletten in die Spinnerei op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Vervallen toiletten in die Spinnerei

Koop dit digital art werk Vervallen toiletten in die Spinnerei van SchippersFotografie als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 962 500
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden