Exclusieve Black Friday after-party-sale: bestel snel jouw favoriete werken met 10% korting Nog 10 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Violiste op de Grote Staat Maastricht

- Werkcode: 958 186

Karen Nijst over Violiste op de Grote Staat Maastricht

Op mijn tekening kijk je uit op ‘het Dinghuis’ waar ooit het hooggerecht zetelde. Tegenwoordig vind je er een VVV voor ontspannen vertier, maar ooit bevonden zich in de kelders, en later ook elders in het gebouw, gevangeniscellen. Ook na de oplevering van het Stadhuis op de Markt bleef het Dinghuis in gebruik als gevangenis.

De laatste jaren is het er plezieriger toeven. En tijdens optredens van Andrie Rieu zie je hier vaak verrassend getalenteerde ‘straat-ensembles’ optreden.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Violiste op de Grote Staat Maastricht als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Violiste op de Grote Staat Maastricht

Koop de illustratie Violiste op de Grote Staat Maastricht van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 958 186

Profiteer tijdelijk van 10% korting op de gehele collectie bij de Black Friday After-party!
Nog 10 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
220,-198,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.