Een Werk aan de Muur shop

Volle maan bij de Sint-Franciscuskerk in Oudewater

- Werkcode: 871 257

Jeroen de Jongh over Volle maan bij de Sint-Franciscuskerk in Oudewater

De Sint-Franciscuskerk is een rooms-katholieke kerk in Oudewater. De kerk werd tussen 1881 en 1882 gebouwd ter vervanging van een oudere en kleinere kerk uit 1803. De Sint-Franciscuskerk werd ontworpen door Evert Margry, die een leerling van Pierre Cuypers was geweest. Margry ontwierp een driebeukige neogotische kruiskerk, met een pastorie. Margry ontwierp ook het hoofdaltaar en de altaren in de zijkapellen. Veel van het overige interieur, waaronder de kruiswegstatie, is ook afkomstig uit zijn atelier. De Sint-Franciscuskerk heeft een toren van 60 meter hoog.

Oudewater is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De plaats verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart. Oudewater ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandse IJssel. Oudewater heeft ruim 300 historische panden, 97 gemeentelijke monumenten en 127 rijksmonumenten en heeft daarmee de hoogste monumenten-dichtheid van Nederland. De stad is internationaal bekend vanwege de 'Heksenwaag' (1545) en rijk geworden door de touw-industrie, wat de inwoners ook de bijnaam 'Geelbuiken' heeft opgeleverd.

Oudewater heeft veel monumenten, waaronder de Heksenwaag, Touwmuseum ‘De Baanschuur’, Grote of Sint-Michaëlskerk uit de 15e eeuw, het Stadhuis van Oudewater met gevel in renaissancestijl uit 1588, en de Rooms-katholieke Sint-Franciscuskerk uit 1881. De binnenstad is voor een groot deel tot beschermd stadsgezicht verklaard en heeft 95 gemeentelijke
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Volle maan bij de Sint-Franciscuskerk in Oudewater op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Volle maan bij de Sint-Franciscuskerk in Oudewater

Koop de foto Volle maan bij de Sint-Franciscuskerk in Oudewater van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 871 257
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.