Voormalig Brouwerij Het Roode Hert aan de Prinsengracht in Amsterdam

van Jeroen de Jongh

Voormalig Brouwerij Het Roode Hert aan de Prinsengracht in Amsterdam van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 845713

10% woonseizoen korting!
Nog 7 dagen en 1 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 94 gratis verzending!

Omschrijving

De Prinsengracht in Amsterdam is een gracht, die evenwijdig loopt aan de Keizersgracht in Amsterdam-Centrum. De gracht, genoemd naar de Prins van Oranje, is de vierde van de vier hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel.

Met de aanleg werd in 1612 begonnen, op initiatief van burgemeester Frans Hendrickszoon Oetgens, naar een ontwerp van stadstimmerman Hendrick Jacobszoon Staets en stadslandmeter Lucas Jansz Sinck. Het deel tussen de Leidsegracht en de Amstel behoort tot de uitleg van 1658. Bij de laatste uitbreiding werd het gedeelte ten oosten van de Amstel aangelegd. Dit deel kreeg de naam Nieuwe Prinsengracht. In het verlengde van de Prinsengracht, tussen de Brouwersgracht en het Westerdok, ligt de Korte Prinsengracht.

In 1625 krijgen Philip Denijs en Geertruyd Reael van Philip’s vader Pieter de brouwerij het Rode Hert aan de Prinsengracht als huwelijkscadeau. Pieter had de brouwerij in 1620 gekocht, het perceel verder uitgebreid, en de brouwerij gemoderniseerd. Waarschijnlijk vernoemde hij de brouwerij naar de Vlaamse brouwerij het Hert in Merksem, eigendom van de familie van zijn vrouw. In Amsterdam bestond in 1625 al een brouwerij het Witte Hert en mogelijk is daarom de kleur rood aan de naam toegevoegd.

De familie Denijs woonde en werkte in de zeven panden aan de Prinsengracht. Achter de panden stonden ook nog verschillende gebouwen, zoals een mouterij, een – door een paard aangedreven - rosmolen en een paardenstal. In 1654 neemt een telg uit de derde ge

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken