Vos in het AWD

van Pierre Timmermans

Vos in het AWD van Pierre Timmermans

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 117624
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
87 gratis verzending!

Omschrijving

De Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) (3400 ha) is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Deze breedste duinenrij van Nederland - met meren, stroompjes, bossen, weiden, struiken, kreupelhout en bosschages - biedt een leefomgeving aan damherten, reeën, vossen, paarden, runderen en aalscholvers. Behalve deze laatste vogels ben ik al deze diersoorten tegen gekomen. Dit gaf aanleiding tot het nemen van zoveel foto's dat ik voor het eerst van mijn leven meemaakte dat de kaart in de camera helemaal vol was.

In de Amsterdamse Waterduinen komen een aantal vossenfamilies voor. Deze vossen zijn eigenlijk niet meer onder wild te scharen. Op het moemnt dat ze mensen waarnemen, volgen zij absoluut hun natuurlijk gedrag - het uit de benen maken - en komen direct "informeren" of er misschien nog iets te eten is voor ze. Dit onnatuurlijke gedrag wordt door menigeen beloond door ze uitgebreid te voeren.

Gear:
Nikon D7000
Tamron 70 - 300 mm f/4-5.6 VC SP
@ 300 mm, ISO 200, f/5.6, VC (vibration Control) = On, 1/50 s. Volledig handmatige instellingen en de foto is uit de hand geschoten.

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Pierre Timmermans profielfotoFotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken