Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 5 dagen en 1 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Vuurtoren Westerlicht

- Werkcode: 266 752

Edwin van Wijk over Vuurtoren Westerlicht

Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is een van de grootste vuurtorens van Nederland. De toren is ontworpen door L. Valk en gebouwd in 1837. De vuurtoren is gebruikt als inspiratiebron voor het vroegere bankbiljet van 250 gulden.

Zijn 53 meter hoogte (boven het maaiveld) en een lichthoogte van 58 meter boven zeeniveau maakt Vuurtoren Westerlicht tot een van de grootste vuurtorens van Nederland. Het licht van de toren reikt 30 zeemijlen ver en de lantaarn heeft een lichtsterkte van 5,2 miljoen candela. De basis van de toren wordt gevormd door ongeveer 2,5 meter dikke muren, die naar boven toe steeds dunner worden. Hij is beschilderd met een rode en een witte band die in een spiraal omhoog lopen. Deze beschildering is pas een eeuw na de bouw aangebracht als waarschuwing voor laagvliegende vliegtuigen. De deels stenen en deels ijzeren trap van de vuurtoren telt 226 treden. Vuurtoren Westerlicht is niet meer bemand. Het radarbeeld wordt doorgestuurd naar de Kustwachtpost Ouddorp. De vuurtoren is niet toegankelijk voor publiek.

©2017 Edwin van Wijk
Edwin van Wijk profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Edwin van Wijk

Ik ben Edwin van Wijk, een fotograaf gespecialiseerd in portret-, studio- en en evenementfotografie. Naast fotografie organiseer ik fotocursussen, studioworkshops en fotografie reizen naar o.a. Italië, Frankrijk en IJsland.

Alle werken van Edwin van Wijk


Waarom je kiest voor Vuurtoren Westerlicht als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Vuurtoren Westerlicht

Koop de foto Vuurtoren Westerlicht van Edwin van Wijk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 266 752

Shop nu met 10% korting
Nog 5 dagen en 1 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
40,-36,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.