Shop nu met 10% korting Nog 1 dag en 7 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland

- Werkcode: 940906

Bart Ros over Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland

Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland.

Het gebied ligt in het noordwesten van de Veluwe, oostelijk van Putten in de gemeenten Putten (Sprielderbos) en Ermelo (Speulderbos). Het maakt deel uit van het door Europese regelingen beschermde Natura2000-gebied de Veluwe. Het gebied strekt zich uit globaal tussen de weg tussen Putten en Garderen in het zuiden tot het dorp Garderen en het Houtdorperveld, het gehucht Speuld en de Ermelose heide in het oosten en noorden. De grootte van het gebied is circa 3.300 hectare. Daarvan bestaat zo’n 300 hectare van het Speulderbos, vooral in de omgeving van het gehucht Drie, uit bomen die door hun grillige vorm lijken te dansen. Het Speulderbos wordt in de volksmond dan ook het "bos van de dansende bomen" genoemd.

Bodem en geologie
De ondergrond is een in noord-zuid richting gelegen stuwwal, die uit zowel leemhoudende als leemarme grond bestaat. Het hooggelegen Speulder- en Sprielderbos heeft bij Drie een hoogste punt op ruim 55 meter boven zeeniveau. Er zijn echter nauwelijks steile hellingen te vinden. Het smeltende landijs van de laatste ijstijd heeft hier dalen uitgesleten en grind en leem afgezet. De Laak is een op een gemeentegrens gelegen bochtig pad in een smeltwaterdal.

In het Speulderbos bevindt zich het Solse Gat, een pingoruïne of mogelijk een kuil die in de ijstijd door smeltwaterstromen is ontstaan. De kuil is door leemwinning verder vergroot. Het Solse Gat is botanisch
Bart Ros profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Bart Ros

HALLO ?, MIJN NAAM IS BART ROS.
FOTOGRAAF EN STADSFOTOGRAAF UIT DEVENTER OVERIJSSEL
En ik ben architectuur, interieur en stadsfotograaf werkzaam in de regio Deventer en Overijssel. Bijna dagelijks kan je mij vinden aan de IJssel of in de historische straten van onze Hanzesteden in Nederland. Druk bezig om jullie unieke beelden te brengen.

Deze beelden kunnen we samen inzetten voor marketingdoeleinden en online media. Daarnaast maakt ik boeken en kalenders van mijn fotografie, geef ik les en hou ik meerdere keren er jaar leuke fotowalks.

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de kalender van Deventer met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving. En een boek over Deventer met nog meer unieke beelden met de naam. “Buitengewoon Deventer 2: Deventer en Omstreken“.

Alle werken van Bart Ros


Waarom je kiest voor Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland

Koop de foto Wandelaar in het bos met bomen in de mist in het Speulderbos in Emelo Nederland van Bart Ros op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 940906

Shop nu met 10% korting
Nog 1 dag en 7 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 87 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.