Wassende maan

- Werkcode: 1 070 200

Jan van der Knaap over Wassende maan

De wassende maan in de nacht van 4 november 2022. Dit is minimalisme en het is heel simpel natuurlijk, maar ik was verrast door het beeld en de detail van de kraters. Ook duidelijk te zien zijn de donkere maanzeeën, de maren, die overigens alleen aan deze kant van maan voorkomen. Doordat de maan even snel om de aarde draait als om de eigen as, zien wij alleen maar ongeveer de helft van de maan. Door de libratie (horizontale en verticale schommelbeweging) zien we zelfs 59% en worden soms delen zichtbaar die we eigenlijk niet zouden kunnen zien.
En dan te bedenken dat daar mensen hebben rondgelopen, en waarschijnlijk binnenkort weer. Ik maakte de foto met een nieuwe 800 mm objectief.
Jan van der Knaap profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan van der Knaap

Hallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Purmerend. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Purmerend is, of Amsterdam, Utrecht, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Purmerend

Alle werken van Jan van der Knaap


Meer weten over Jan van der Knaap?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Wassende maan op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wassende maan

Koop de foto Wassende maan van Jan van der Knaap op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 070 200
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden