Een Werk aan de Muur shop

Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

- Werkcode: 947 034

Karen Nijst over Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

In de zomer van 2018 maakten wij een prachtige rondreis waarbij wij de steden Dresden, Praag, Boedapest en Wenen hebben bezocht. Uiteraard was er te weinig tijd om de steden echt te leren kennen, dus laten mijn tekeningen hoogstwaarschijnlijk de nodige clichés zien. Zoals Sissi (1837-1898) en haar barokke zomerpaleis ‘Schloss Schönbrunn’ met zijn prachtige tuinen. Of de in Wenen geboren en overleden symbolistische schilder Gustav Klimt (1862-1918). En wat te denken van Mozart (1756-1791) wiens muziek nog steeds voortleeft in deze hoofdstad van de klassieke muziek.
Last but not least is er nog het witte Alpenbloemetje ‘Edelweiss’ waarover ‘Georg von Trapp’ zo mooi kon playbacken in The Sound of Music.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

Koop de illustratie Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 034
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.