Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

- Werkcode: 947 034

Karen Nijst over Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

In de zomer van 2018 maakten wij een prachtige rondreis waarbij wij de steden Dresden, Praag, Boedapest en Wenen hebben bezocht. Uiteraard was er te weinig tijd om de steden echt te leren kennen, dus laten mijn tekeningen hoogstwaarschijnlijk de nodige clichés zien. Zoals Sissi (1837-1898) en haar barokke zomerpaleis ‘Schloss Schönbrunn’ met zijn prachtige tuinen. Of de in Wenen geboren en overleden symbolistische schilder Gustav Klimt (1862-1918). En wat te denken van Mozart (1756-1791) wiens muziek nog steeds voortleeft in deze hoofdstad van de klassieke muziek.
Last but not least is er nog het witte Alpenbloemetje ‘Edelweiss’ waarover ‘Georg von Trapp’ zo mooi kon playbacken in The Sound of Music.
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss

Koop de illustratie Wenen a la Gustav Klimt, compilatie met Sissi, Schönbrunn, Mozart en Edelweiss van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 034
Kies het materiaal Meer info
Ingelijst
Kies opties Speciale wens?
240,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden