Westerheide zonsopkomst

- Werkcode: 656 548

Jeroen de Jongh over Westerheide zonsopkomst

De Westerheide is een heidegebied van 344 ha op het grondgebied van Hilversum en Laren. Het gebied grenst aan de Bussumerheide, de A1, de bebouwde kom van Hilversum en de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort. De heide vormt een geheel met de Bussummerheide Op de grens tussen beide gebieden loopt een kaarsrechte, onverharde weg, van ca 3 km lang, de Nieuwe Crailoseweg ook wel genoemd Gebed zonder end.

Het lichtelijk glooiende terrein, dat oploopt naar een hoogte van 27 meter bij Sint Janskerkhof, is erg in trek bij wandelaars.

Het gebied is gevormd tijdens de ijstijd. Er is veel keileem, zand en grint in het verleden afgegraven. Er zijn veel relicten uit de prehistorie te vinden zoals kampjes, een banscheiding, doodwegen, een urnenveld en grafheuvels. Ook is er een gerestaureerde paalkransgrafheuvel uit de Bronstijd.

De runderen die hier lopen verhinderen dat het terrein dichtgroeit met bomen en dat grassen de overhand krijgen. Beter dan de mens met machines kan doen, zorgen de grazers voor diversiteit in de vegetatie, waardoor ook karakteristieke heidesoorten als tormentil, stekel- en kruipbrem behouden blijven.

Het is uiteindelijk ook aan de vele eeuwen van beweiding te danken dat er heidevelden zijn. De kleine en grote kuilen zijn ontstaan doordat de Gooiers hier vroeger zand, grind en leem haalden. De verschillende kleurvlakken op de heide komen door verschil in leeftijd van de struikhei. Korte, jonge heide wisselt af met oudere struikhei.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Westerheide zonsopkomst op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Westerheide zonsopkomst

Koop de foto Westerheide zonsopkomst van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 656 548
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden