Een Werk aan de Muur shop

Willemskade Skyline

- Werkcode: 198450

Michael van der Burg over Willemskade Skyline

De Willemskade werd in 1847 aangelegd en heette oorspronkelijk Westerkade. Naar aanleiding van het bezoek van Willem III in 1851 werd de naam gewijzigd in Willemskade. De Westerkade bestaat ook nog steeds, en ligt ten Westen van de Willemskade.

In 1851 werd een classicistisch pand aan de westzijde van de Willemskade in gebruik genomen door de Vereeniging der Koninklijke Yachtclub, voorgezeten door prins Hendrik. In 1885 werd het gebouw van de Yachtclub overgenomen door de Gemeente, die besloot er een etnografisch museum te vestigen, zoals dat al eerder in Leiden en Haarlem was gebeurd. Op 1 mei 1885 werd het Museum voor Land- en Volkenkunde geopend. Het instituut werd aan het eind van de twintigste eeuw omgedoopt in Wereldmuseum Rotterdam. Eind 19e eeuw werden er vooral woonhuizen gebouwd. De woonhuizen aan de Willemskade 19, 20 en 21 en het huidige Wereldmuseum zijn rijksmonument. Het oostelijk gedeelte van de Willemskade is in 1940 weggebombardeerd en direct na 1945 herbouwd met kantoren en zeemanshuis Stella Maris, later Maritime hotel en vervolgens Thon Hotel Rotterdam genoemd. Aan Willemskade 18 was tientallen jaren het consulaat van Portugal gevestigd.
Michael van der Burg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Michael van der Burg

Alle werken van Michael van der Burg


Waarom je kiest voor Willemskade Skyline op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Willemskade Skyline

Koop de foto Willemskade Skyline van Michael van der Burg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 198450
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.