Winterse misleiding van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 195324
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Deze foto van een paar boomtakken met bessen heb ik genomen op een koude en donkere dag in november. Althans, zo herinnerde ik me die dag toen ik de foto ging bewerken. Normaal gesproken is het in november ook slechts een graad of 6 à 7 en de dagen zijn kort, dus mijn herinnering was niet heel vreemd.

Later kwam ik er echter achter dat ik de foto genomen heb op de warmste 17 november die tot dan toe was gemeten in De Bilt. De temperatuur steeg die dag naar een aangename 15,6 graden. Het was sowieso blijkbaar een heel warme maand. De hoogste temperatuur in november 2015 bedroeg 18,5 graden.

Dus mijn winterse interpretatie van de foto is nogal tegengesteld aan hoe het echt was die dag en maand. Ik ben overigens wel benieuwd hoe het er met de opwarming van de aarde over tien jaar uitziet. Wordt het een winterse of zomerse foto op 17 november 2025?

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken