Wolken boven het Dogepaleis in Venetië

- Werkcode: 762 272

Arja Schrijver Fotografie over Wolken boven het Dogepaleis in Venetië

Foto van het Dogepaleis in Venetië met erachter de Campanile, de klokkentoren op het San Marcoplein.

Het Dogepaleis was het paleis van de doge, het staatshoofd van de republiek Venetië. Het paleis diende niet alleen als woning van de doge, maar ook als regeringszetel en gerechtsgebouw. Het was het centrum van de macht, waar ook de belangrijkste raden van de stad, zoals de Senaat, de Raad van Tien en de Grote Raad vergaderden.

Het Palazzo Ducale werd aan het begin van de 9e eeuw gebouwd, toen de doge Agnello Participazio de regeringszetel verplaatste van het Venetiaanse eiland Malamocco naar de Rivoalto, een veiliger plek in Venetië (het huidige Rialto). Het gebouw bestond toen uit een kasteel met hoge verdedigingsmuren en vier torens. Helaas zijn van dat gebouw geen sporen meer, omdat het in de 10e eeuw verwoest werd door een brand.

Na verschillende middeleeuwse renovaties werd het Palazzo Ducale halverwege de 14e eeuw volledig herbouwd. Aanleiding was de aanzienlijke toename van het aantal leden van de Grote Raad. De bouw van het nieuwe gotische paleis begon rond 1340 en concentreerde zich voornamelijk op de zijkant van het gebouw met uitzicht op de lagune. Het paleis zoals we dat nu kennen, stamt grotendeels uit die tijd.

Door alle verbouwingen heen kreeg het paleis kenmerken van de gotische, Moorse en renaissancistische architectuur.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Wolken boven het Dogepaleis in Venetië op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Wolken boven het Dogepaleis in Venetië

Koop de foto Wolken boven het Dogepaleis in Venetië van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 762 272
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden