Wolken boven het Dogepaleis in Venetië

van Arja Schrijver Fotografie

Wolken boven het Dogepaleis in Venetië van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 762272
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Foto van het Dogepaleis in Venetië met erachter de Campanile, de klokkentoren op het San Marcoplein.

Het Dogepaleis was het paleis van de doge, het staatshoofd van de republiek Venetië. Het paleis diende niet alleen als woning van de doge, maar ook als regeringszetel en gerechtsgebouw. Het was het centrum van de macht, waar ook de belangrijkste raden van de stad, zoals de Senaat, de Raad van Tien en de Grote Raad vergaderden.

Het Palazzo Ducale werd aan het begin van de 9e eeuw gebouwd, toen de doge Agnello Participazio de regeringszetel verplaatste van het Venetiaanse eiland Malamocco naar de Rivoalto, een veiliger plek in Venetië (het huidige Rialto). Het gebouw bestond toen uit een kasteel met hoge verdedigingsmuren en vier torens. Helaas zijn van dat gebouw geen sporen meer, omdat het in de 10e eeuw verwoest werd door een brand.

Na verschillende middeleeuwse renovaties werd het Palazzo Ducale halverwege de 14e eeuw volledig herbouwd. Aanleiding was de aanzienlijke toename van het aantal leden van de Grote Raad. De bouw van het nieuwe gotische paleis begon rond 1340 en concentreerde zich voornamelijk op de zijkant van het gebouw met uitzicht op de lagune. Het paleis zoals we dat nu kennen, stamt grotendeels uit die tijd.

Door alle verbouwingen heen kreeg het paleis kenmerken van de gotische, Moorse en renaissancistische architectuur.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken