Zebra Kapel met Bogen.

van Roman Robroek

Zebra Kapel met Bogen. van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 887109
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Dit is een foto van een geweldig kasteel in Italië dat Rocchetta Mattei heet. Gebouwd in het midden van de 19e eeuw, was het de thuisbasis van graaf Cesare Mattei, een autodidactische arts die elektrohomeopathie oprichtte, een praktijk die voortkomt uit homeopathie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigden Duitse troepen het interieur van het gebouw. Toen de oorlog voorbij was, kon de laatste erfgenaam het gebouw niet verkopen en bood het gratis aan de gemeente Bologna aan. Ze accepteerden de donatie niet. In 1959 kocht Primo Stefanelli Rocchetta Mattei. Hij transformeerde een van de kleinere gebouwen tot een gezellig hotel met een aangrenzend restaurant. In 1989 stierf Stefanelli en het gebouw raakte in verval. Rocchetta Mattei was gesloten voor het publiek. In 2006 kondigde de oprichting van Cassa di Risparmio in Bologna de overname van Rocchetta Mattei aan. Ze hebben het gerestaureerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot de heropening voor het publiek op 9 augustus 2015.

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek profielfotoMijn naam is Roman, een urban-geobsedeerde fotograaf, geboren en getogen in het betoverende Zuid-Limburg. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plaatsen. Toen ik aan mijn urban-fotografie avontuur begon, zag ik meestal lege, verlaten en vervallen gebouwen. Het duurde niet lang totdat ik nieuwsgieriger werd. Wat was het verhaal achter die gebouwen? Wie woonde daar vroeger? Welk doel dienden deze objecten en waarom werden ze verlaten? Deze nieuwsgierigheid creëerde een hechte band tussen mij en urban-fotografie en ik heb sindsdien veel mooie locaties over de hele wereld bezocht. De mogelijkheid om een ​​kijkje achter gesloten deuren te nemen is echt een unieke ervaring, zowel ontspannend als verleidelijk tegelijkertijd. Ik dompel me onder in de omgeving, maar let ook op elke stap en luister aandachtig naar elk geluid en probeer geen aandacht te trekken.

Alle werken