Zee golft om schelpjes en kwalletje op nat zand

- Werkcode: 14 588

Susan Hol over Zee golft om schelpjes en kwalletje op nat zand

Midden in het beeld ligt een kleine kwal als stoorzender voor de stromende zee. Boven haar vormen zich golfjes als de zee erlangs en eroverheen probeert te komen. Het wit in het midden van de kwal is omzoomd door een bruin 'stippellijntje'. Deze bruine kleuring aan de rand geeft aan dat het waarschijnlijk een kompaskwal is. Normaal gesproken heeft een kompaskwal bruine strepen op haar hoed, in een v-vorm: ze lopen vanuit het midden naar de rand. Bij mijn exemplaar is dat niet te zien, misschien doordat ze op het strand is beland en niet lekker in zee zwemt.
Het kwalletje is omgeven door een paar mooie schelpjes. Samen met de zeegolfjes maken ze een uitgebalanceerde, rustgevend compositie. Rechts van het kwalletje bewegen drie schelpjes met de stroom mee, linksonder ligt één wat grotere schelp tegengas te geven: de zee 'botst' op haar. De andere schelpjes liggen, soms half bedekt door het strandzand, als strooisel eromheen.
De foto maakte ik in Zeeland, bij Dishoek. Ik kan eindeloos kijken naar dit beeld, als foto en in levende lijve. Als geboren Zandvoortse blijft de zee voor mij een enorme trekpleister, in alle jaargetijden.
Om in het beeld de stroming van de zee sterker naar voren te laten komen, heb ik de foto digitaal bewerkt.
Met dit beeld haal je in ieder geval het strand in huis!
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Zee golft om schelpjes en kwalletje op nat zand als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Zee golft om schelpjes en kwalletje op nat zand

Koop dit digital art werk Zee golft om schelpjes en kwalletje op nat zand van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 14 588
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
71,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden