Een Werk aan de Muur shop

Zeilbootje vaart op een wolk in ondergaand zonlicht

- Werkcode: 131 193

Susan Hol over Zeilbootje vaart op een wolk in ondergaand zonlicht

In het midden van dit beeld zie je een zeilbootje. Het is klein in de enorme hemelse omgeving. Het vaart van oost naar west. Het zet mensen over van de ene wolk op de andere. Een lange smalle horizontale wolk vormt de strook waarover het bootje kan varen. De kleuren in dit beeld zijn van de zonsondergang, of eigenlijk van twee zonsondergangen. Ik heb in 2012 een jaar lang vrijwel dagelijks de zonsondergang en de zonsopkomst gefotografeerd. Dat betekent bij zonsopkomst buiten staan voor de zon opkomt. Dat is niet in alle jaargetijden even aangenaam: soms betekent het erg vroeg opstaan, soms vooral bibberend wachten op het mooie licht, maar meestal genieten van de omstandigheden. Zonsondergang fotograferen is wat aangenamer voor wat betreft de tijdstippen, al kan het in de winter dan ook goed koud zijn. Prachtig is het in ieder geval altijd.
De kleurige foto's in dit beeld zijn beide eind december gemaakt, bij zonsondergang. Het einde van mijn zonneproject. December is de maand dat we vrijwel allemaal wat meer naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk. We overdenken het voorbije jaar en maken plannen voor het nieuwe jaar, of hopen er het beste van, of wensen onszelf een beter jaar toe, of een voortzetting van alle goeds van het afgelopen jaar. We herinneren ons de mensen die zijn gebleven en de mensen die weggingen, of overleden zijn. Deze collage staat symbool voor verandering, voor loslaten, voor zo nodig wegvaren, een nieuwe toekomst tegemoet.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Laatste EXPO's 21 maart-13 juni 2020, Veenendaal (NL); 8 april-1 juli 2018, Berlicum (NL); 17-19 augustus 2018, Chaugey (France). Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Zeilbootje vaart op een wolk in ondergaand zonlicht op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zeilbootje vaart op een wolk in ondergaand zonlicht

Koop dit digital art werk Zeilbootje vaart op een wolk in ondergaand zonlicht van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 131 193
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.