Zicht op Maasvlakte europoort

- Werkcode: 115 417

Susan Hol over Zicht op Maasvlakte europoort

Onderaan dit beeld de donkere zee. Bovenaan dit beeld de donkere, maar ook lichte wolken. Tussen zee en wolken is het een en al bedrijvigheid. Hollandse bedrijvigheid. Met hijskranen en schoorstenen die rook uitstoten. Met een sleepbootjes die naar de toeschouwer van dit beeld varen. Met enorme schepen die laden en lossen. De zee en wolken zijn helder in dit beeld. De bedrijvigheid is enigszins in nevelen gehuld. Een nevel van schoorsteenrook? Of een nevel van verdampend vocht onder invloed van een verstopte zon?
Voor dit werk heb ik me laten inspireren door de 17e-eeuwse Hollandse meester Johannes Vermeer, en dan vooral door zijn 'Gezicht op Delft', een van zijn de bekendste schilderijen, waarop je de Schiedamse Poort en de Rotterdamse Poort ziet.
De trekvaart op Vermeers schilderij was net aangelegd in 1655, in die tijd heel modern dus. Net zo modern als onze huidige Maasvlakte, met al haar watergestuurde bedrijvigheid.
De Maasvlakte maakt deel uit van de Rotterdamse haven, maar ligt 40 kilometer van de stad vandaan. Het is een wereld op zich, de Maasvlakte, met haar schepen, windmolens, Europahaven, groene Landtong Rozenburg en vele, vele werknemers.
Het beeld dat ik maakte combineert de beroemde oude geschilderde Hollandse gezichten op het water en de moderne samenleving met haar industriële activiteiten.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Zicht op Maasvlakte europoort op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zicht op Maasvlakte europoort

Koop de foto Zicht op Maasvlakte europoort van Susan Hol op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 115 417
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden