Zonnebloem in rood vlak en paarse vaas

- Werkcode: 142 825

Susan Hol over Zonnebloem in rood vlak en paarse vaas

Een aantal jaar nam ik deel aan The difference of 25 (https://difference25.blogspot.com), een initiatief van Roos Kluvers. Elke maand bedacht ze een nieuw thema en de 25 deelnemers konden dan aan de hand van dit thema iets tekenen, schilderen, beeldhouwen, foto's maken, wat je maar wilde. We mailden onze kunstwerken naar Roos en zij maakte aan het eind van de maand van alle kunstwerken een collage. We werkten dus allemaal met één en hetzelfde thema, maar de kunstwerken verschilden enorm: aldus Het verschil van 25.
Binnen dit project heb ik deze collage met zonnebloem en zelf gecreëerde vaas gemaakt in maart 2014. Het was 'Theme 27 Sunflowers'. Roos schreef erbij dat veel kunstenaars zich lieten inspireren door deze grote bloemen. En zo is is het! En ik houd er ook van! Van Gogh maakte bijvoorbeeld meerdere schilderijen met zonnebloemen. Hij maakte er een studie van, schilderde ze liggend op de grond en later als boeket in een vaas. Van Gogh maakte vier verschillende schilderijen, maar was tevreden met twee ervan. Later schilderde hij 3 kopieën van deze schilderijen. Een ervan hangt in het Van Gogh Museum in Amsterdam.
In mijn beeld volg ik de eigenzinnige hand van Van Gogh door de zonnebloem in een scheve omlijsting te plaatsen. Het licht op de zonnebloem en het blad is natuurlijk zonlicht, van mijn foto van de bloem. De paarse vaas heb ik digitaal geschilderd en is geheel fantasie, evenals de bloemetjes erop. Eén bloemetje laat ik vrolijk wegspringen van de vaas.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Zonnebloem in rood vlak en paarse vaas als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Zonnebloem in rood vlak en paarse vaas

Koop dit digital art werk Zonnebloem in rood vlak en paarse vaas van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 142 825
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
83,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden