Zonsondergang bij Oudemolen van Johan Mooibroek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 610838
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
80 gratis verzending!

Omschrijving

Oudemolen is een plaats in de Drentse gemeente Tynaarlo. Het dorp telde in 2019 75 inwoners.

Het dorp is genoemd naar de vervallen watermolen die hier in de Drentsche Aa heeft gestaan. Het ligt in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Het dorp met enkele boerderijen ligt op het kruispunt van de weg Gasteren - Zeijen en de weg Loon - Zeegse. In het dorp staat een molen, de korenmolen De Zwaluw uit 1837.

Defensie heeft een klein militair oefenterrein bij Oudemolen. Aan de weg naar Zeegse werd in 1952 een mobilisatiecomplex gebouwd, dat in 1976 werd uitgebreid, maar in 2005 werd gesloten. Het wordt tegenwoordig gebruikt als opslagplaats voor afgedankt defensiematerieel (DMO-afstotingslocatie). Na de komst van deze locatie werd in 1955 ook de asfaltweg tussen Oudemolen en Zeegse geasfalteerd. (Bron: Wikipedia)

Over Johan Mooibroek

Johan Mooibroek profielfotoMijn naam is Johan Mooibroek, een gepassioneerd fotograaf uit Stadskanaal (provincie Groningen). Mijn voorkeur gaat uit naar natuur- en landschapsfotografie en probeer zoveel mogelijk met het lijnenspel te spelen. Zodra ik tijd over heb pak ik mijn camera en ben ik onderweg, op zoek naar interessante onderwerpen om te fotograferen. Zoals Einstein het ooit eens formuleerde: "Creativity is intelligence having fun"...

Alle werken