Een Werk aan de Muur shop

Zonsondergang in Castle Combe

- Werkcode: 999 033

Jeroen de Jongh over Zonsondergang in Castle Combe

Castle Combe is een dorp en burgerlijke parochie in de Cotswolds Area of ​​Outstanding Natural Beauty in Wiltshire, Engeland. Sinds ongeveer 1600 zijn er geen nieuwe huizen meer gebouwd in het historische gebied. Castle Combe werd in 1961 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland.

Een Romeinse villa stond ooit ongeveer vijf kilometer van het dorp, wat wijst op de Romeinse bezetting van het gebied. De site is minstens drie keer opgegraven, de eerste door Scrope in 1852 en de meest recente in 2010. Sommige rapporten verwijzen naar de site als de North Wraxall of de Truckle Hill-villa. Bewijzen van een badhuis en droogovens voor maïs werden gevonden, de laatste uit de 4e eeuw. De villa zelf bevatte blijkbaar 16 kamers, en er waren extra gebouwen en een begraafplaats. Niet ver van de villa, in 1985, werden ook neolithische vuurstenen werktuigen en broches uit de ijzertijd ontdekt.

Het dorp dankt zijn naam aan het 12e-eeuwse kasteel dat ongeveer 500 m naar het noorden stond. Op de plek waar ooit het kasteel stond, staan ​​nu alleen nog het oude grond- en metselwerk, dat naar schatting uit de 12e eeuw dateert. Het 14e-eeuwse marktkruis, opgericht toen het voorrecht werd verleend om een ​​wekelijkse markt te houden in Castle Combe, staat waar de drie belangrijkste straten van het lager gelegen dorp samenkomen.

Tegen de 17e eeuw verklaarde John Aubrey dat er een markt werd gehouden op de plaats van het oude kasteel. Aan het eind van de 18e eeuw daalde het niveau van de Bybrook-rivier, zodat het niet langer kon worden gebruikt om molens aan te drijven. In die eeuw begon de lakenindustrie het gebied te verlaten; "De industriële welvaart was voorbij en de bevolking nam af". Opmerkelijke huizen zijn onder meer het Dower House, uit de late 17e eeuw dat nu op de monumentenlijst staat.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Zonsondergang in Castle Combe op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zonsondergang in Castle Combe

Koop de foto Zonsondergang in Castle Combe van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 999 033
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.