Zonsopkomst in Ransdorp in Landelijk Amsterdam-Noord

- Werkcode: 1 080 708

Jeroen de Jongh over Zonsopkomst in Ransdorp in Landelijk Amsterdam-Noord

Ransdorp is een dorp (en tot 1921 zelfstandige gemeente) in Landelijk Noord, het dunbevolkte landelijke deel in het noorden van de gemeente Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht, en telt enkele rijksmonumenten, waaronder de toren van Ransdorp.

De toren van Ransdorp is een monumentale, onvoltooide, rijk gedetailleerde laatgotische toren van 32 meter hoog uit 1525 in Ransdorp in Amsterdam-Noord. Het is de toren van de Kerk van Ransdorp. Vanaf de platte bovenkant van de toren is er uitzicht over het weidse polderland van Landelijk Noord.

De locatie kent een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De toren herinnert aan de bloeiende scheepvaart, handel en bedrijvigheid die Ransdorp vooral in de vijftiende eeuw kende. De toren werd gebouwd tussen 1502 en 1542 in gotische stijl naar een ontwerp van Jan Poyt. In 1542 was het geld op, zodat het niet meer mogelijk was om de torenspits te bouwen. De Kerk van Ransdorp die er tegen aangebouwd is, is van 1719.

Ransdorp vormt samen met Durgerdam en Holysloot een onderdeel van een stiltegebied. Dit is een locatie voor fiets- en wandelrecreatie. De oude dorpskernen en het open rustige karakter van het landelijk gebied maken het tot een cultuurhistorische publiekstrekker.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Zonsopkomst in Ransdorp in Landelijk Amsterdam-Noord op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zonsopkomst in Ransdorp in Landelijk Amsterdam-Noord

Koop de foto Zonsopkomst in Ransdorp in Landelijk Amsterdam-Noord van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 080 708
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden