Zonsopkomst in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos

- Werkcode: 976 425

Jeroen de Jongh over Zonsopkomst in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos

Het Bloesempark of Kersenbloesempark is een park in de Nederlandse gemeente Amstelveen. In het park zijn 400 kersenbomen van de soort yoshinokers (Prunis yedoensi) te vinden. Jaarlijks staan deze bomen ergens in de periode van maart tot april in bloei met roze en witte bloesems. In 2000 schonk de Japan Women's Club 400 kersenbomen. Deze bomen werden in het Amsterdamse Bos geplant en voorzien van naambordjes. Op 200 van de bordjes staat een Nederlandse vrouwennaam en op 200 andere een Japanse vrouwennaam.

Het Amsterdamse Bos (oorspronkelijk: het 'Boschplan') is een tussen 1934 en 1970 aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam dat ligt tussen de Ringvaart (bij Schiphol) en Amstelveen. Het Amsterdamse Bos ter grootte van 935 hectare ligt vrijwel geheel in de gemeente Amstelveen (de grens loopt langs en ten noorden van de Bosbaan). De gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van het bos.

Het Amsterdamse Bos jaarlijks zo'n 6 miljoen bezoekers. Het Bos bevat 137 km voetpaden, 51 km fietspaden, 16 km ruiterpaden en 14 km autoweg plus 116 bruggen. Er zijn 150 boomsoorten, 200 vogelsoorten en 700 keversoorten aanwezig. Het is ongeveer 935 hectare groot. Hiervan bestaat 420 hectare uit bos, 215 hectare uit grasland, 165 hectare uit water, 70 hectare uit oeverlanden en de overige 65 hectare zijn wegen, sportvelden et cetera.

De Poel is een poel dat iets ten westen van het oude dorp Amstelveen ligt en ten noorden van het ook tot die gemeente behorende Bovenkerk. Het meer is ontstaan als gevolg van veenafgravingen in de 19e eeuw. In tegenstelling tot vele andere poelen in de omgeving zoals de Bovenkerkerpolder is de Poel nooit ingepolderd. Het aan het Amsterdamse Bos grenzende meer is op meerdere plekken vrij ondiep, maar wordt wel voor watersport gebruikt. De Poel behoort door de ligging naast het Bos tot de ecologische hoofdstructuur van Noord-Holland, de Groene As.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Zonsopkomst in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Zonsopkomst in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos

Koop de foto Zonsopkomst in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 976 425
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden