Een Werk aan de Muur shop

de Kempenoptocht, Carnaval in Hapert (de Kempen)

- Werkcode: 981 730

Karen Nijst over de Kempenoptocht, Carnaval in Hapert (de Kempen)

Vanwege Corona werd in 2022 de “Pasen Kempenoptocht” georganiseerd die op 18 april -tweede Paasdag- door de straten van Hapert trok.
A.d.h.v. de vele foto’s die ik die dag maakte, heb ik deze tekening ‘gecomponeerd’.
Ik gebruik gewoon mijn IPhone, dus kon ik de gezichten van de mensen op de tekening niet altijd even goed zien. Ze zijn uitbundig aan het dansen, staan in een grote wolk rook, of kijken net de verkeerde richting uit … Vandaar dat ik af en toe een beetje heb moeten spieken op andermans foto’s.
Desondanks denk ik het me vast niet is gelukt om ze helemaal gelijkend te krijgen. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n groot probleem, omdat het mij vooral om het totale sfeerbeeld gaat.
Ook de opstelling is aan mijn verbeelding ontsproten. Vooraan zie je de grote winnaar ‘De Koekwauze’ uit Bladel en daarachter ‘Het B(r)ouwersgilze’ uit Reusel. In werkelijkheid moest je wachten tot de stoet helemaal voorbij was, voordat je de jonge Blaalse carnavalsvierders in actie kon zien.
Thema’s zijn: ‘Dienst-plicht’ en ‘Geheime Operatie’. Dat past toch wel een béétje bij elkaar, niet dan?
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor de Kempenoptocht, Carnaval in Hapert (de Kempen) op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

de Kempenoptocht, Carnaval in Hapert (de Kempen)

Koop de illustratie de Kempenoptocht, Carnaval in Hapert (de Kempen) van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 981 730
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.