zombie chomper and chomper 02

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 524742
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
134 gratis verzending!

Omschrijving

zombie chomper and chomper 02:Een buggy is een bepaald type auto.

In de jaren 60 werd het in de VS erg populair om Volkswagen Kevers van een andere carrosserie te voorzien. Zo'n auto werd Buggy genoemd, naar de VW Bug, zoals de Kever in Amerika genoemd werd. Omdat de auto's kleiner en lichter waren dan de gewone kever werd het verkleinwoord Buggy gebruikt. Buggy is ook een Engelse term voor een foutje en dat paste ook goed bij de Buggy omdat deze niet altijd even betrouwbaar was.

Er waren carrosserieën van glasvezelversterkt polyester te koop die op het chassis van een kever konden worden gezet. Een kever heeft geen zelfdragende carrosserie, zodat de ombouw weinig problemen gaf.

Er waren ook kortere carrosserieën, waarvoor het nodig was het chassis in te korten. Hiervoor was natuurlijk veel meer vakkennis en handigheid nodig.

De rage sloeg ook over naar Europa, waardoor in de jaren zeventig vele Buggy's rondreden. Ook in Nederland en België probeerden velen een graantje mee te pikken van deze rage, zoals APAL in België en Ruska, Rizovari en Bird's buggy in Nederland. Ook bouwden velen een prototype of een buggy voor eigen gebruik. De buggy-rage waaide eind jaren 80 over, mede door strenger wordende regels op het gebied van veiligheid, maar men kan nog immer nieuwe buggy's kopen.

Over H.m. Soetens

H.m. Soetens profielfotoBen iemand die graag de natuur in gaat om landschappen, dieren, gebouwen te Fotograferen.De laatste tijd ben ik verder gegaan richting de digitale kunst. En ontwerp ik ook posters, flyers, enzovoort op zazzle. Als HMSposter. Ik heb hier ook een tweede shop waar mijn fotografie te zien is . Zie link hmsfotografie.

Alle werken