Wat kan en mag ik verkopen?

In principe ben je vrij om te bepalen welke werken je wel en niet aanbiedt. Maar natuurlijk zijn er wel wat uitzonderingen. Ben je benieuwd wanneer je iets verkoopt? Lees dan ook even alle informatie op deze pagina goed door.

Veelgestelde vragen

Bij Werk aan de Muur bieden we onze klanten reproducties aan van jouw werk in hun gewenste formaat en materiaal. Je kan dus jouw gemaakte foto’s, schilderijen en/of digitale werken bij ons verkopen wanneer hier geschikte digitale bestanden van beschikbaar zijn. Het is dus van groot belang dat deze in de allerhoogste kwaliteit zijn. De reden hiervoor is dat jouw werk zowel als klein formaat fotoprint, of wandvullend als behang te koop is. Benieuwd wat de kwaliteitseisen hiervoor zijn? Bekijk de eisen. In je account upload je de digitale bestanden.

Vrije werken en privé werken

Je kan zowel vrije werken als werken in opdracht (privé werken) uploaden in je account.

Materialen

De reproductie van jouw werk printen we op het gewenste materiaal van de klant. Omdat we iedere klant willen bedienen, hebben we een ruim assortiment van verschillende materialen. De hoogste kwaliteit staat hierbij centraal; het wordt met passie gemaakt door échte vakmensen. Hierbij een overzicht van ons assortiment:

 • Giclée print op canvas. Onze canvas wordt gekenmerkt door de hoogste kwaliteit polykatoen canvas, opgespannen op duurzaam hout. De printers printen in 12 kleuren. Dit geeft het beste en meest kleurechte resultaat. Canvas prints worden voorzien van meerdere lagen vernis. Dit zorgt ervoor dat de kleuren echt knallen. Lees alle informatie over onze canvas.
 • (Naadloos) behang. We bieden jouw werken aan op levensgroot formaat met ons (naadloos) behang. Het werk wordt geprint op vliesbehang in banen van 47,5 cm en wordt geleverd met de juiste lijm. Lees alle informatie over behang. Tevens kan er gekozen worden voor naadloos behang. Dit is een stevige, maar flexibele kunstof (airtex). En wordt gemonteerd op locatie. Lees alle informatie over naadloos behang.
 • Acrylglas. We bieden ook het prachtige acrylglas aan. Bij acrylglas worden werken gedrukt op hoogwaardige fotopapier en achter acrylglas geplaatst. Dit geeft een mooie dieptewerking en versterkt de kleuren en details van het werk. Het werk wordt verstevigd met een aluminium paneel aan de achterzijde. Dit zorgt voor een super stevig eindproduct. Lees alle informatie over acrylglas.
 • Xpozer. Fine-art prints op dun kunststof (polyester) folie. Het resultaat is een matte print in hoge resolutie. Je ziet details in het werk die je op je scherm niet zag. Het unieke Xpozer ophangsysteem wordt meegeleverd. Hiermee kan het werk strak opgespannen worden en blijf zo stevig op zijn plek. Het werk hangt 2 cm van de muur, waardoor een mooi zwevend effect wordt gecreëerd. Meer over Xpozer.
 • Aluminium Dibond. Werken worden in fine art kwaliteit geprint op fotopapier en verlijmd op stevige aluminium panelen. Er kan gekozen worden voor een matte of glanzende afwerking. De matte versie zet het werk helemaal centraal, met de glanzende variant krijgt het werk een extra diepte. Meer over aluminium dibond.
 • Staal. We bieden het werk ook aan op staal. Dit geeft een stoer, stevig en haarscherp effect. Het werk wordt geprint op aluminium platen en wordt geleverd met een ophangprofiel. Tevens kan er gekozen worden voor mat of hoogglans. Meer over staal.
 • Print op wisselbaar (akoestisch) doek. De werken worden geprint op flexibel doek. Het doek wordt voorzien van een rubberen rand. Het doek wordt opgespannen in een metalen frame. Het doek is eenvoudig te wisselen en tevens een oplossing voor akoestische problemen. Meer over print op (akoestisch) doek.
 • Ingelijste fotoprints. Prints in fine art giclée kwaliteit op 260 grams satin fotopapier geprint. De inkt beschermt tegen UV-licht en zal niet vervagen. Er kan gekozen worden uit aluminium of houten lijsten en het werk kan afgemaakt worden met een passe-partout. Meer over ingelijste fotoprints. Uiteraard bieden we de werken ook aan op losse fotoprints. Lees meer.
 • Hout. Haarscherpe prints op duurzaam hout. Geprint op multiplex of vurenhout. De houtstructuur is goed te zien door de print heen. Meer over hout.
 • Buitencanvas. Canvas geschikt voor buiten, gedrukt in hoge kwaliteit. Lees meer over buitencanvas.

Maatwerk

Bij Werk aan de Muur wordt alles op maat gemaakt. De klant kiest het materiaal, de maat en de afwerking. Met deze mate van flexibiliteit kunnen we jouw werk op veel meer verschillende manieren nog beter bij de klant aanbieden.


Bijvoorbeeld:

De afwerkingen die gekozen worden door de klant hebben uiteraard invloed op de eindprijs. Hoe dit zich verhoudt met jouw marge kun je hier terugvinden.

Bij het uploaden van je bestanden kan je aangeven dat dit een privé werk is.

Dit kan je perfect gebruiken wanneer je een foto als print wil verkopen, maar geen rompslomp eromheen wil. Denk hierbij aan fotoshoots die je in opdracht doet en de klant wil graag een mooie print afnemen. Of een speciale bewerking voor die ene klant. Zet de foto’s in je shop bij privé werk en klaar ben je! Wij regelen de betaling, de productie en de klantenservice.

Je kan een werk ook privé maken als je het bijvoorbeeld exclusief wil aanbieden. Bijvoorbeeld een speciale actie in je nieuwsbrief of een actie op je Facebookpagina.

Een privé werk is enkel toegankelijk voor mensen met de link naar het werk. Dus iedereen met de link kan het werk openen. De link vind je in je dashboard onder het menu 'privé werken'. Deel de privé link met de klant en de klant kan het werk openen.

Nee, dat is momenteel helaas niet mogelijk. We raden je aan het werk te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Waarom? Het is geen fijne ervaring voor de bezoeker wanneer een bestaand werk niet beschikbaar is. Denk aan potentiële klanten die ineens een werk niet kunnen vinden. Of wanneer het werk door Google is geïndexeerd, daarna niet meer bereikbaar is.

Het verdienmodel werkt zoals je gewend bent. Je stelt de marge in, die de eindprijs en jouw commissie bepaalt. De opbrengsten worden automatisch uitbetaald op jouw rekening. Zie ook ‘geld verdienen’.

Dit is afhankelijk van het soort werk wat je maakt. We maken onderscheid tussen:

Een digitaal bestand dient minimaal te voldoen aan de volgende specificaties:

  • TIFF (met ZIP compressie) of JPEG (in maximale kwaliteit) bestand.
  • Kleurprofiel: Adobe RGB (of sRGB).
  • Resolutie van het bestand minimaal 12 megapixel.
  • Bij voorkeur werken met een standaard verhouding (1:1, 2:1, 3:2, 4:3, etc).
  • Geen randen (witranden, of sierranden).
  • Voeg geen bedrijfsnaam, copyright melding, of logo’s toe (een handtekening in een schilderij is overigens wel toegestaan).
  • Zorg voor een unieke foto. Upload niet dezelfde foto in 5 verschillende variaties, denk aan zowel zwart/wit als kleur. Kies zelf je voorkeur. We willen ons assortiment zo aantrekkelijk mogelijk presenteren aan de klant, en niet alles dubbel.

Voor alle informatie over onze technische eisen. Klik hier.

Dat hangt af van een aantal factoren.

 • Jouw Werk aan de Muur profiel. Het team van Werk aan de Muur is continu bezig met het vergroten van meer bekendheid van het platform. Hiervoor maakt het team gebruik van offline en online marketing. Denk hierbij aan TV programma’s, beurzen, partners, Google Adwords campagnes enzovoorts. Dit zorgt ervoor dat de website steeds meer bezoekers krijgt, waardoor jij ook een steeds grotere kans hebt gevonden te worden. Deze kans kan je vergroten met duidelijke titels, tags en omschrijvingen bij je werken. Zorg er daarnaast voor dat je bestanden klaar zijn voor productie. Op deze manier kunnen we de bezoekers in een korte doorlooptijd helpen met jouw werk aan hun muur!
 • Jouw eigen shop. Met jouw eigen shop kan je een veel actievere positie innemen wat betreft promotie. Hoe meer aandacht je aan jouw shop geeft, des te meer zichtbaarheid en vindbaarheid. Je bent immers beter bekend. We bieden je veel tools om het makkelijker en leuker te maken! Vind meer informatie over marketing en promotie.

Heb je net een profiel aangemaakt? Geef het ook wat tijd. Het aanbod is groot en iedere bezoeker heeft zijn eigen smaken en voorkeuren. Met aandacht en liefde voor je werken vergroot je de kansen.

In je dashboard >> Verkopen vind je een overzicht van je verkopen en verdiende commissie. Tevens wordt hier marketinginformatie vertoond, waardoor je kan zien hoe de klant jouw werk gevonden heeft.

In het dashboard vind je ook het kopje “statistieken”. Hier vind je meer informatie over het aantal views van jouw werken en hoeveel views dit gemiddeld per dag is.

In het kort, nee. Allereerst moet je de eigenaar zijn van het bestand, de rechten tot het bestand hebben of een bestand hebben wat commercieel gebruik toestaat. Daarnaast moet je ook het recht tot verkoop hebben van hetgeen er afgebeeld staat. Het werk mag geen inbreuk maken op de rechten van iemand anders. Dit kan een auteursrecht, maar ook een portretrecht zijn. Ook mag het werk geen rechten schenden. Klinkt allemaal ingewikkeld he? No worries, door het lezen van een paar artikelen ben je helemaal op de hoogte van de wetgeving!

Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het werk dat je verkoopt en om er voor te zorgen dat je de juiste rechten hebt om de afbeeldingen te mogen verkopen.

Check hier alles over rechten.

Categorieën

Account en dashboard

Waar je kunt verkopen

Wat kan en mag ik verkopen?

Technische eisen

Juridische zaken

Geld verdienen

Profiel

Werken beheren

Marketing en promotie