'Lange Anna' van Helgoland, Duitsland

'Lange Anna' van Helgoland, Duitsland van Maurice Verschuur

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

'Lange Anna' van Helgoland, Duitsland van Maurice Verschuur

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 151307
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 gratis verzending!

Omschrijving

De 'Lange Anna' is een 50 meter hoge rots welke symbol staat voor de eilandjes Helgoland in Duitsland. De rode kliffen van het eilandje zijn uniek in de omgeving.

De eilandjes zijn de enige in Duitsland welke niet in de directe nabijheid van het vaste land zijn. Ze liggen ongeveer drie uur varen van Cuxhaven aan de mond van de rivier Elbe. Deze leidt naar Hamburg.

Wikipedia:
In juni 1943 werden door een vliegtuig van de RAF, dat terugkeerde van een missie boven het vasteland van Duitsland, enkele bommen afgeworpen. Kort voor het einde van de oorlog in 1945, toen de Britse troepen reeds voor Bremen stonden, probeerden 15 Helgolanders, onder wie Erich Friederichs, contact met de Britten op te nemen, om te voorkomen dat hun eiland door een bombardement zou worden vernietigd. Door verraad werden zij op 18 april door de Gestapo gearresteerd. Op 21 april werden 7 van hen in Cuxhaven geëxecuteerd. Op 18 april voerden 1000 vliegtuigen van de Royal Air Force een vernietigend bombardement uit, waarbij ca.7000 bommen werden afgeworpen, waardoor het eiland onbewoonbaar werd en de bevolking moest worden geëvacueerd. De Royal Air Force gebruikte het voor schietoefeningen. In 1947 bliezen de Britten de bunkers en militaire voorzieningen met liefst 6700 ton explosieven op. In 1952 mocht de bevolking na lang aandringen terugkeren. Sindsdien leeft het eiland hoofdzakelijk van het toerisme, dat mede wordt gevoed door de accijnsvrije verkoop van zaken als sigaretten, parfum en alcoholica.

Dit werk wordt aangeboden door Maurice Verschuur

Maurice Verschuur profielfotoFotografie is voor mij vrijheid. Eropuit trekken. Bijvoorbeeld de natuur of de stad in. Alles wat je nodig hebt is je camera, rugzak met alles erin en het belangrijkste: je creatieve en alerte 'state of mind'. Een deel van mijn foto's deel ik met trots via deze weg. Bestel deze prachtige platen op aluminium, canvas, Xpozer en meer.

Alle werken