"Ode to 34" a Geometric representation of the number 34

"Ode to 34" a Geometric representation of the number 34 van E11en den Hollander

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

"Ode to 34" a Geometric representation of the number 34

van E11en den Hollander

"Ode to 34" a Geometric representation of the number 34 van E11en den Hollander

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 278793

10% woonseizoen korting!
Nog 7 dagen en 7 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 88 gratis verzending!

Omschrijving

Ode to 34 is meer een puzzel dan een schilderij. Het is een gecondenseerde vorm van slim vormgegeven informatie. Een trigger voor het onderbewuste en een feestje om te maken.

Waarom 34?
op 11-11-16 kwam er een einde aan mijn 33e levensjaar. 34 vond ik aanankelijk maar een onbeduidend getal. Tot ik er research naar ging doen, toen bleek 34 juist zeer interessant! 34 is een fibonacci getal, een pellgetal, een markove getal en een heptagonaal getal. Het is het atoomnummer van het scheikundige element seleen of selenium, een kristallijne vorm die licht omzet in electriciteit.

Al researchend ontstond het idee om al deze informatie gecondenseerd en gecodeerd weer te geven in een strakke afbeelding. Op de prent zie je van buiten naar binnen: geomtrische weergave van de harmonieen van de verschillende fibonacci getallen ( 1,1,2,3,5,8,13,21,34 etc) De stippen in de 2e ring ( van buiten naar binnen) zijn de standaard scheikundige weergave van het atoom seleen. De verschillende streepjes om de binnenste cirkel heen geven zowel de fibonaccigetallen als priemgetallen weer en het heptagonale karakter van 34 vind je binnen in de middelste cirkel.

Muzikanten herkennen de pythagoras/ fibonacci harmonieen doorgaans meteen :)

Dit werk wordt aangeboden door E11en den Hollander

E11en  den Hollander profielfotoEllen den Hollander

Alle werken