Facebook pixel
1964 - Ferrari Dino

1964 - Ferrari Dino van Aad Windig

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • 1964 - Ferrari Dino van Aad Windig thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 226763

1964 - Ferrari Dino van Aad Windig

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
1964 - Ferrari Dino van Aad Windig

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Dino is de naam van een tussen 1959 en 1979 door Ferrari en Fiat gebouwde reeks sportwagens.

Na de tragische dood van Enzo Ferrari's zoon (Alfre)Dino Ferrari in 1956 besluit Enzo Ferrari als postuum eerbetoon de pas mede door zijn zoon ontwikkelde, relatief bescheiden aluminium 2 liter V6 motor (3 dubbele Weber-carburatoren) naar hem te noemen. Alle door Ferrari gebouwde V6 motoren dragen vanaf dat moment de naam 'Dino'.

Over Aad Windig

Aad Windig profielfotoOp jonge leeftijd was Aad gefascineerd door de foto's van zijn beroemde oudoom Ad Windig en zijn tijdgenoten, zoals Maria Austria en Ed van der Elsken. Hij specialiseerde zich in zijn professionele leven als grafisch ontwerper, beeldbewerker en glaskunstenaar. Meer dan 30 jaar werkte hij voor de beste design- en reclamebureau's.

Één van Aad's andere fascinaties en inspiraties is tijdreizen. In zijn glaskunst werkt hij met dit thema. Manipuleren van tijd, de tijd laten stilstaan, het vangen van tijd in een stuk glas. Ongeveer 15 jaar geleden kwam Aad in aanraking met fotonegatieven op glas. Oude foto's van de lang vervlogen tijden. De verwerking van deze negatieven in zijn kunst, matchte prachtig met zijn tijdreizigers fantasieën. Dit was ook het begin van het verzamelen van vintage glas-negatieven.

De collectie evolueerde snel en omvat tegenwoordig meer dan 200.000 afbeeldingen, dia's en negatieven op glas en film. Het pre-digitale tijdperk vanaf ongeveer 1870 tot de jaren 1980. Door de jaren heeft Aad zich gespecialiseerd in het werken met vintage negatieven en dia's in combinatie met zijn grafische kunst en glaskunst. Fracties van verschillende foto's, momenten uit verschillende tijden. Een nieuwe tijd creëren in nieuwe beelden, fotokunst. Maar waar Aad het meest van houdt, is de mogelijkheid om te reizen in de tijd, nieuwe verhalen vertellen waar de tijd soms zoek is...

Alle werken