Facebook pixel
1966 - Volkswagen Kever en Renault Floride

1966 - Volkswagen Kever en Renault Floride van Aad Windig

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • 1966 - Volkswagen Kever en Renault Floride van Aad Windig thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 227032

1966 - Volkswagen Kever en Renault Floride van Aad Windig

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
1966 - Volkswagen Kever en Renault Floride van Aad Windig

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Originele straatbeeld opname uit de jaren 60. Ergens in Duitsland toen de straten, letterlijk vol stonden met kevertjes.

De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen, de bekendste Duitse auto, en in het algemeen een van de bekendste auto's ooit. Tot 1967 werd hij Typ 1, 1200, 1300 genoemd (naar de motorinhoud in cc), maar in de volksmond werd hij, vanwege de vorm, kever genoemd, waarna de fabrikant die naam zelf ook ging gebruiken. Waarschijnlijk was de New York Times de eerste die de Volkswagen een Kever (Engels: Beetle) noemde.

De kever speelt een hoofdrol in de Herbie-films:

The Love Bug (1969)
Herbie Rides Again (1974)
Herbie Goes to Monte Carlo (1977)
Herbie Goes Bananas (1980)
Herbie: Fully Loaded (2005)
De kever DuDu speelde een hoofdrol in een andere filmserie:

Ein Käfer geht auf's Ganze
Ein Käfer gibt Vollgas
Ein Käfer auf Extratour
Das verrückteste Auto der Welt
Zwei tolle Käfer räumen
Daarnaast speelde hij een rol in onder meer

The Car that Ate Paris
Grijpstra en de gier (als politiewagen)
In de films over seriemoordenaar Ted Bundy komt de Kever ook prominent voor aangezien Bundy vrijwel altijd in dit type auto reed.

Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd van 1937 tot 2003 en is daarmee de langst en de meeste geproduceerde wagen op eenzelfde platform.

Over Aad Windig

Aad Windig profielfotoOp jonge leeftijd was Aad gefascineerd door de foto's van zijn beroemde oudoom Ad Windig en zijn tijdgenoten, zoals Maria Austria en Ed van der Elsken. Hij specialiseerde zich in zijn professionele leven als grafisch ontwerper, beeldbewerker en glaskunstenaar. Meer dan 30 jaar werkte hij voor de beste design- en reclamebureau's.

Één van Aad's andere fascinaties en inspiraties is tijdreizen. In zijn glaskunst werkt hij met dit thema. Manipuleren van tijd, de tijd laten stilstaan, het vangen van tijd in een stuk glas. Ongeveer 15 jaar geleden kwam Aad in aanraking met fotonegatieven op glas. Oude foto's van de lang vervlogen tijden. De verwerking van deze negatieven in zijn kunst, matchte prachtig met zijn tijdreizigers fantasieën. Dit was ook het begin van het verzamelen van vintage glas-negatieven.

De collectie evolueerde snel en omvat tegenwoordig meer dan 200.000 afbeeldingen, dia's en negatieven op glas en film. Het pre-digitale tijdperk vanaf ongeveer 1870 tot de jaren 1980. Door de jaren heeft Aad zich gespecialiseerd in het werken met vintage negatieven en dia's in combinatie met zijn grafische kunst en glaskunst. Fracties van verschillende foto's, momenten uit verschillende tijden. Een nieuwe tijd creëren in nieuwe beelden, fotokunst. Maar waar Aad het meest van houdt, is de mogelijkheid om te reizen in de tijd, nieuwe verhalen vertellen waar de tijd soms zoek is...

Alle werken