Facebook pixel
1979 - Chicago State Street

1979 - Chicago State Street van Aad Windig

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • 1979 - Chicago State Street van Aad Windig thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 226729

1979 - Chicago State Street van Aad Windig

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
1979 - Chicago State Street van Aad Windig

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Originele straatbeeld opname uit de jaren 70.

De "Stars and Stripes" wappert ruimschoots in de wind. State Street is de belangrijkste noord-zuidstraat in de Amerikaanse stad Chicago.

De straat begint in de wijk Near North Side, gaat vervolgens door het centrum van de stad en reikt uiteindelijk tot het uiterste zuiden van de stad bij de plaats Riverdale.

State Street is de scheiding tussen de 'East'- en de 'West'-gedeeltes van de oost-west georiënteerde straten van de stad.

Bezienswaardigheden van noord tot zuid:
Holy Name Cathedral
Marina City
Chicago Theatre
Marshall Field and Company Building, nu Macy's-warenhuis
Reliance Building
Carson, Pirie, Scott and Company Building
Harold Washington Library
Illinois Institute of Technology
McCormick Tribune Campus Center, bouwwerk van Rem Koolhaas
S.R. Crown Hall, bouwwerk van Ludwig Mies van der Rohe

Over Aad Windig

Aad Windig profielfotoOp jonge leeftijd was Aad gefascineerd door de foto's van zijn beroemde oudoom Ad Windig en zijn tijdgenoten, zoals Maria Austria en Ed van der Elsken. Hij specialiseerde zich in zijn professionele leven als grafisch ontwerper, beeldbewerker en glaskunstenaar. Meer dan 30 jaar werkte hij voor de beste design- en reclamebureau's.

Één van Aad's andere fascinaties en inspiraties is tijdreizen. In zijn glaskunst werkt hij met dit thema. Manipuleren van tijd, de tijd laten stilstaan, het vangen van tijd in een stuk glas. Ongeveer 15 jaar geleden kwam Aad in aanraking met fotonegatieven op glas. Oude foto's van de lang vervlogen tijden. De verwerking van deze negatieven in zijn kunst, matchte prachtig met zijn tijdreizigers fantasieën. Dit was ook het begin van het verzamelen van vintage glas-negatieven.

De collectie evolueerde snel en omvat tegenwoordig meer dan 200.000 afbeeldingen, dia's en negatieven op glas en film. Het pre-digitale tijdperk vanaf ongeveer 1870 tot de jaren 1980. Door de jaren heeft Aad zich gespecialiseerd in het werken met vintage negatieven en dia's in combinatie met zijn grafische kunst en glaskunst. Fracties van verschillende foto's, momenten uit verschillende tijden. Een nieuwe tijd creëren in nieuwe beelden, fotokunst. Maar waar Aad het meest van houdt, is de mogelijkheid om te reizen in de tijd, nieuwe verhalen vertellen waar de tijd soms zoek is...

Alle werken