ABBA Schilderij

ABBA Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

ABBA Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 374952
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch portretschilderij in acryl op paneel van Zweedse popgroep ABBA, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

De naam ABBA is een acroniem van de voornamen van de leden. De Band bestond uit Agnetha, Frida, Bjorn en Benny.

Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albumhoezen wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven. Dit logo met de in spiegelbeeld geschreven B werd in 1976 voor het eerst toegepast op de hoes van de single Dancing Queen en is ontworpen door Rune Söderqvist. Door de B's te keren naar de A's wilde Söderqvist ook benadrukken dat ABBA uit twee stellen bestond.
ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter leidde tot het uiteenvallen van de formatie.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken