Afrikaanse vrouw met goud.

van Ineke de Rijk

- Werkcode: 475 264

Ineke de Rijk over Afrikaanse vrouw met goud.

Portretten een oneindig onderwerp. Portretten in aquarel, pastelkrijt , acryl en oliekrijt.
Portret van een Afrikaanse vrouw met gouden sieraden. Afrikaanse v rouwen zijn sterk, trots en mooi.
Ik heb jaren in Gambia / Afrika gewoond en gewerkt en ben trots en dankbaar dat ik veel met deze sterke vrouwen mocht omgaan. Veel geleerd van de cultuur en de mensen. Een ervaring die je je hele leven meeneemt .
Ik probeer dan ook om de trotsheid van het Afrikaanse volk vast te leggen. Dit kan met foto's zijn maar ook met schilderijen en tekeningen.
Dit portret is geschilderd met pastel en acryl op zwart papier.
Goud/ Portret/ Afrika/ Woman in Gold/ / Zwart/ Pastelkrijt/ Schoonheid/
Ineke de Rijk profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ineke de Rijk

"Toen ik jong was, vond ik het al leuk om te tekenen”, begint Ineke haar levensverhaal. Maar toen trouwde ik, kreeg ik kinderen en runde ik mijn eigen schoonheidssalon. Dus erg veel tijd was er niet om mijn hobby uit te oefenen. Na mijn scheiding heb ik vier jaar in Portugal gewoond en gewerkt. Bij mijn terugkomst in Haarlem heb ik mijn vak als schoonheidsspecialiste weer opgepakt en mijn oude hobby schilderen ook. Ik heb destijds een aantal aquarelcursussen gevolgd en mijn reizen, naar Thailand en Afrika, gaven mij veel inspiratie.
Mijn bezoek aan Gambia maakte zoveel indruk dat ik besloot om daarheen te verhuizen en een stichting op te richten om de bevolking te steunen. Ik heb daar veel van de mensen en de cultuur geleerd, een ervaring die ik nooit meer vergeet.
Nu ben ik gepensioneerd en kan ik veel tijd besteden aan mijn hobby’s: schilderen en tekenen. Inspiratie voor mijn werken haal ik voor een groot deel uit mijn eigen leven. De ervaringen die ik heb opgedaan, zoals de verschillende culturen en de landen die ik heb bezocht.
Mijn huidige stijl is heel divers, maar vooral figuratief romantisch. Er zijn zoveel verschillende materialen, ik wil eigenlijk alles uitproberen. Maar het vaakst gebruik ik aquarel en pastelkrijt, omdat dit de minste ruimte inneemt. Ik heb thuis niet heel veel ruimte, dus hele grote schilderijen maken gaat niet.”

Alle werken van Ineke de Rijk


Meer weten over Ineke de Rijk?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Afrikaanse vrouw met goud. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Afrikaanse vrouw met goud. van Ineke de Rijk

Koop de bestseller illustratie Afrikaanse vrouw met goud. van Ineke de Rijk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 475 264
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
140,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden