Alexander Rothaug, Menelaos vindt Helena

Alexander Rothaug, Menelaos vindt Helena van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Alexander Rothaug, Menelaos vindt Helena van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 625036
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
89 gratis verzending!

Omschrijving

Menelaos, ook wel Menelaus is een figuur uit de Griekse mythologie en was een koning van Sparta.

Hij is een van de Atreïden of zonen van Atreus, en een broer van Agamemnon. Van zijn schoonvader Tyndareos had hij met de hand van Helena, de schone, ook het koningschap van Sparta gekregen.

Menelaos was dus ooit een van de vele vrijers van Helena geweest. Er waren toen zelfs zo veel vrijers, dat Tyndareos een oorlog vreesde. Maar Odysseus, de listige, stelde aan Tyndareos een eed voor die alle vrijers moesten zweren, zodat zij de man die door Helena tot echtgenoot werd gekozen, zouden beschermen en helpen in tijden van nood. Iedere vrijer zwoer de eed en Helena koos Menelaos, omdat hij het meeste bood.

Het huwelijk was echter maar van korte duur, want op een dag werd zij door de Trojaanse prins Paris geschaakt. Menelaos riep elke oud-vrijer van Helena toen op om mee te vechten in Troje, om deze schande ongedaan te maken en zijn eer te wreken. Dit was het begin van de Trojaanse Oorlog.

Hier vindt de naakte koning als een Grieks militair zijn vrouw, die tevens bloot is. De legeraanvoerder heeft blijkbaar een slachtpartij veroorzaakt want achter hem liggen lijken.

Van beiden zijn benen, heupen, torso, borst en tiet zichtbaar. De gespierde lichamen zijn prachtig en vol emotie weergegeven.

Alexander Theodor Rothaug (13 maart 1870 in Wenen, Oostenrijk-Hongarije; 5 maart 1946) was een Oostenrijkse schilder en illustrator.

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken